Google+ Followers

22 Mar 2016

Have Passed the Ethics and Etiquette Professional Standard held by Sabah Law Association

Hello buddies,

It has been quite sometimes I have missed writing in my lonely yet lovely blog.  It must have been due to the hectic work schedule. 

I must celebrate the super good news that I received yesterday. After going through the longest and painful weeks of waiting, finally the long awaited news comes up. All Praises to Allah. I have got more than the minimum passing mark. 
My closest buddy in Sabah - Jessica, Magistrate at KK Court

Among the students sitting for the Ethics and Etiquette Professional Standard Examination

Myself, Jessica and Zairi Zainal- the 3 Judiciary Officers who attended the  E & E Exam.


In fact I was not putting hope to get it through considering that I am serving in other  state while all the examination questions were all relating to Sabah Law and Sabah Ordinances. But I guess all efforts, sweat and tears have really paid me off. I think  I deserve to pass as our excellent Chairman of Ethics and Etiquette Sub Committee, Madam #Maureen Lind said "you worked hard for it and I notice that you passed both sections". 
Madam Maureen Lind - The Chairman, Ethics and Etiquette Sub Committee


Mr Brendon Soh - President of Sabah Law Association, Dr David - one of the most distinguished senior counsel practising in Sabah and Mdm Maureen Lind

I was flattened for a second and yes...smile. Breathe in. Breathe out. Praise to Allah. It is nothing without His Blessing and Grace. So what now? What is next?


Well...next cause of action is to file in the Originating Summon to be Called to the #SabahBar. Yesss...Hope things will go smooth just the way I wish them to be. #Heading to the Road of Freedom


Till We Meet Again,

RFMG Road to Freedom,
Bintulu.

5 Jan 2016

Mungkinkah Ini Jalan Keluar Yang Anda Cari Selama Ini Ke Arah Mencari Pendapatan Tepi Yang Lumayan?


Semua orang tahu bahawa situasi ekonomi sekarang sangatlah tidak menentu. Dalam banyak-banyak perniagaan yang anda ingin ceburi selain perniagaan makanan dan penjagaan kanak-kanak, salah satu perniagaan yang paling minima risikonya dan minima modalnya adalah perniagaan SUBLET. 

#Sublet

Apa itu Sublet? Dalam perkataan lain yang mudah difahami ialah  #"sewa atas sewa". Secara teknikalnya, anda tidak perlu memiliki rumah anda sendiri untuk menjalankan perniagaan rumah sewa.

Anda pasti menyedari bahawa sehingga pada hari ini, banyak rumah yang  agak terabai atau tidak dapat diuruskan dengan sepenuhnya oleh pemilik rumah. Ini mungkin disebabkan oleh pelbagai punca misalnya  pemiliknya berada jauh di luar negara, pemiliknya mungkin sudah memiliki banyak rumah dan tidak mampu menguruskan kesemua rumahnya, pemiliknya kurang berminat atau tidak mengetahui potensi pendapatan daripada sublet dan seumpamanya. 

Saya sendiri telah berjinak-jinak dengan pelaburan Sublet  sejak awal tahun lepas. ALHAMDULILLAH. Modal utama saya ialah ilmu sublet yang saya "sedut" dari  pemilik ebook ini. Saya cadangkan anda sendiri cedok ilmu yang padat ini sebagai bekalan ketika anda stuck dan terpinga-pinga pada bila-bila masa di dalam perniagaan sublet anda. 

Untuk satu set yang paling lengkap ini hanya berharga  RM150 sahaja buat masa promosi singkat ini yang akan berakhir pada hari ini, iaitu  5hb Januari  2016. Set lengkap ini akan membuka mata dan minda anda mengenai potensi perniagaan SUBLET ini. Anda sendiri akan merasa tak sabar untuk memulakan bisnes ini.


Selain daripada mendapat ilmu mengenai SUBLET apabila anda melanggan, anda juga akan dimasukkan ke dalam Support Group daripada penulis ebook ini.  Anda boleh bertanya apa sahaja di dalam support group ini terutama sekali jika anda menghadapi masalah tentang sublet.

Ini merupakan peluang yang saya rasa anda tak boleh lepaskan begitu sahaja.


Ini senarai Set Lengkap Rahsia Sublet Premium yang saya ceritakan tadi:

MODUL 1 - ABC Property
MODUL 2 - Analyze & Validate
MODUL 3 - Deal Strategy
MODUL 4 – Break-Even Calculation
MODUL 5 - Marketing Strategy
MODUL 6 - Manage & Analyze

BONUS

BONUS #1: Skrip Power Ayat  Owner
BONUS #2: Senarai Kedai Barangan 2nd Hand
BONUS # 3A: Sampel Perjanjian Pajakan
BONUS # 3B: Sampel Perjanjian Sewaan


EXTRA BONUS

No. 1 : Real Case Study Sublet Premium oleh penulis sendiri
No. 2 : Video panduan bagaimana Direct Approach dengan owner  - ada panduan CARI LISTING and SMS Blast
No. 3: Sampel Perjanjian Singkat / Short Term Tenancy
No. 4: Sampel Personal Loan Profile

Anda boleh klik di sini http://mfairuzar.onpay.my/order/form/rspeb/rfmgresources untuk maklumat lanjut dan juga untuk melanggan ebook tersebut.


Peluang Terbaik Bukan Selalu Muncul. Peluang Itu Perlu Dicari Sampai Dapat.

Rose Fahmy

3 Jan 2016

Jalan Pintas Menuju Kejayaan. Benarkah ???


Tahukah anda bahawa sebenarnya ada beberapa jalan pintas untuk capai kejayaan?Tak kisah la apa-apa kejayaan pun... Tapi macam mana tu? Senang sahaja. Jawapannya ialah TIRUVASI. Dulu-dulu saya pun tak faham maksud TIRUVASI tu. Rupa-rupanya perkataan ini adalah kombinasi perkataan "tiru" dan "inovasi". 

Kalau kita nak berjaya kita TIRU sahaja mereka yang dah berjaya..semudah A,B,C kan? Orang yang berjaya ini mereka ada BLUEPRINT mereka sendiri macamana mereka berjaya.  Blueprint tu aper? Blueprint maksudnya ialah rangka kerja atau plan kerja. Tapi masalahnya tak ramai yang nak share BLUEPRINT mereka lebih-lebih lagi dengan kita yg newbies ni...kalau ada pun mesti kena charge mahal-mahal gile punya kannn???

Sehinggalah ketika saya terjumpa satu ebook ni..tajuk dia RAHSIA SUBLET PREMIUM..
Apa yang bestnya dalam ebook ini...penulisnya dengan selamber dek jer dedahkan BLUEPRINT bagaimana beliau buat duit dengan hartanah tanpa beli hartanah pun. Bunyi macam tak betul jer kan,tapi itulah faktanya...

Anda boleh TIRUVASI sahaja BLUEPRINT yang beliau dedahkan itu. Macam yang saya da buat kat sublet saya yang pertama sebagai uji kaji. Walaupun  tak banyak mana tapi lepas minyak kete pergi kerja dan balik untuk sebulan dan lepas barang dapur untuk sebulan. Saya rasa cukup berbaloi saya mencari ilmu selama ini dan dijumpakan dengan ebook ni. 

Saya memang tak boleh nak citer  dalam post ini semuanya. Siang malamlah agaknya saya kena tulis baru boleh habis...saya rasa kalau anda memang sedang mencari panduan yang ter-paling  lengkap bagaimana nak mulakan bisnes sublet anda yang pertama....saya cadangkan anda sendiri kena dapatkan dan explore sendiri ILMU ni.

Kat mana nak dapatkan?

Anda boleh klik di sini Rahsia Sublet Premium
p/s : Harga ebook ni sekarang bagi saya still mampu milik... tapi selepas 5 Januari 2015 yang saya pasti harganya akan naik.

So dapatkan sekarang !
KLIK DISINI : [ RAHSIA SUBLET PREMIUM]

Salam Tahun Baru 2016 

Rose Fahmy
3.1.2016

1 Jan 2016

Salam Di Tahun Baru 2016. Semoga Tahun Ini Lebih Baik.


Tahun ini membawa saya ke usia 41. Bermakna suda 41 tahun daku menghirup udara nyaman di bumi milik Allah SWT ini. Alhamdulillah3x. Bagi daku sekeluarga, tahun ini adalah tahun yang penuh cabaran kerana pertamanya, daku bakal menghadiri kelas di OUM Miri sebagai pelajar MBA. Ehh??? Gatal nak belajar lagi?? Ko nak aper ni wei? Jawapanku: Eh. Tak salah kan  daku nak menggapai impian untuk memandaikan diri? Aku pon nak pandai macam orang laen. 

Keduanya, aku dan sang suami telah bersetuju dan sehati untuk mengawal aliran keluar sumber kewangan kami sekeluarga. Ini memandangkan kami berdua telah membuat Plan untuk keluar dari zon selesa makan gaji dan cuba pulak bidang lain yang lebih mencabar kemampuan sebenar kami. So sebelum kami mengorak langkah ke arah itu, kami kena bersedia dengan pelbagai tools yang betul, termasuk ilmu EXIT PLAN.  Apa itu EXIT PLAN? 

EXIT PLAN

Ramai yang tersontot dalam sesuatu pelaburan/bisnes kerana mereka tak tahu 2 benda ini:


1) Ilmu dalam pelaburan tersebut.
2) Exit Plan.


Exit plan ini ialah jalan keluar BILA TIMING yang paling baik untuk kita LEPASKAN/KELUAR dari game tersebut. Tak kisah la sama ada pada waktu itu pelaburan tersebut memberikan keuntungan atau tidak. ANDA MESTI TAHU BILA NAK EXIT SUPAYA ANDA TAK RUGI!


Saya ada membaca satu ebook yang bertajuk RAHSIA SUBLET PREMIUM dan yang menariknya di dalam ebook tersebut penulis itu bgtau EXIT PLAN bisnes yg beliau lakukan tersebut. Jadi kalau anda nak TRY and TEST bisnes yg beliau lakukan ini pun boleh. Bab ILMU pula anda tak perlu risau kerana dalam ebook tersebut beliau ceritakan step by step dari A-Z bagaimana beliau setup bisnes tersebut


Anda boleh dapatkan ebook itu di sinihttp://mfairuzar.onpay.my/order/form/rspeb/rfmgresources


p/s : saya dimaklumkan oleh beliau yang harga ebook tersebut selepas 5 Januari 2016 jam 11.59 malam akan naik. Jadi dapatkan secepat mungkin ebook tersebut disini  Exit Plan Rahsia Sublet Premium


Rose Fahmy MG
1.1.2016