Google+ Followers

3 Mar 2015

Alhamdulillah. Terima Kasih Banyak-Banyak TONE EXCEL!

Assalamualaikum wbt dan selamat petang semua sahabat walau di manapun anda berada, terutama sekali kepada semua WARGA TUNE TALK TONE EXCEL (TTTE). Salam Sejahtera, Salam 1TONE EXCEL, Salam 1Dunia dan Salam Keamanan.

Sesungguhnya saya amat bersyukur kerana telah dipertemukan dan digerakkan hati untuk memberikan peluang kepada diri sendiri untuk cuba nasib dengan TTTE ini. Walau pun pada asalnya kurang mendapat sokongan dan galakan dari suami namun setelah melihat angka insentif yang tertera di dalam ewallet yang setiap hari makin bertambah walaupun sen sen (kerana insentif dari top up network dan personal top up) maka akhirnya suami juga turut menjadi ahli dan kini menjadi suatu aktiviti yang menyeronokkan bagi beliau kerana dapat berkongsi dengan sesiapa sahaja benda yang baik dan memberi manfaat.

Apa yang ingin saya kongsikan pada entri kali ini ialah bab insentif yang saya terima melalui biz sen sen ini. Memang saya akui, setakat ini insentif yang saya terima tidak la gempak gedabak banyaknya.  Berbaloilah dengan modal saya mula-mula join dulu, iaitu RM90 sahaja dan keadaan saya yang hanya melakukan promosi secara online dari SOHO saya di rumah. Sebagaimana yang kita tahu, lazimnya dalam soal menjalankan perniagaan, jumlah modal dan jumlah keuntungan pastilah berkadaran. Maksudnya, kecil modal, kecillah keuntungan. Malah kadang-kadang hanya balik modal.

Walau bagaimanapun, pada masa kini, pelbagai model perniagaan telah wujud di pasaran. Contohnya, biz simkad Tune Talk Tone Excel. Modal kita adalah serendah RM90 kerana untuk menikmati segala ganjaran, faedah dan keuntungan yang disediakan atau ditawarkan oleh TTTE, kita hendaklah menjadi AHLI terlebih dahulu. Saya selalu menggunakan analogi ni apabila ada yang bertanya kenapa kena bayar yuran keahlian : konsepnya adalah seperti keahlian dalam Kelab Golf atau mana-mana persatuan. Hanya ahli yang akan mendapat manfaat dan apa-apa ganjaran yang disediakan oleh satu-satu organisasi. Samalah konsep yang dimaksudkan di dalam biz simkad ni. Yuran keahlian ialah RM90 dan anda akan diberikan satu simkad secara percuma yang mana simkad tersebut telah diisikan dengan kredit PERCUMA sebanyak RM30.

Kredit kepada pemilik foto ini. Cuba lihat perbandingan dua jenis perniagaan di atas. Anda nampak tak apa yang saya nampak?
Saya pernah jelaskan kepada seorang sahabat saya yang agak curious  dengan simkad ini kerana katanya "agak mahal". Dan saya terangkan bahawa "it is not the simcard that we have to pay in fact but it is the membership's fee which is RM90 and you will be entitled to all the benefits offered.".

Dan sahabat saya yang berbangsa Cina ini bertanya lagi. "What? Benefits? Got benefits meh?" Bila dapat soalan macam ni, apalagi. Saya pulun la explain kat sahabat ini macam ni. "My friend. These are the benefits you will be entitled or enjoy once you become a member @ user of the  TTTE simcard:
IF YOU CHOOSE TO BECOME A PASSIVE USER @ MEMBER TO JUST ENJOY THE BENEFTS :
No. 1. No worries about changing your EXISTING Mobile Number. You do not have to use a new mobile number. Just maintain your existing mobile number.
No. 2. You may choose your PREFERED last 4 digit of the new simcard phone number FOR FREE
No. 3. FREE Personal Accident Insurance in the sum of RM100 000 (terms & conditions apply)
No. 4. Discount of 5% - 30% Corporate Rates at all Tune Hotel all over the world.
No. 5. FREE Credit of RM10 when you top up RM30 in lump sum
No. 6. FREE Credit of RM20 when you top up RM50 in lump sum
No. 7. Collecting POINTS (BIG Points) Whether you ask for it or not, EVERY TIME you top up your simcard, you will be given points depending on the amount of your top up (the points have no expiry date. You can redeem these points to get FREE AIR ASIA Flight ticket (if you don't want it, you may donate it to the blog owner), gadgets, cinema ticket, concert tickets etc)
No. 8. Your OWN PERSONAL TOP UP, you are given CASH BACK of 3% - 7% from any amount of you top up (is it not nice??? whatttt???? you don't like it? does any other TELCO give you cash back from your own top up meh???)

Credit to the owner of this pic. Faedah-faedah simkad tone excel.

Credit to the owner of the pic. To my Chinese friends.

Kredit kepada pemilik gambar ini. Antara ganjaran dan faedah simkad tone excel.

Credit to the owner of the pic. To my Chinese friends.

Kredit kepada pemilik gambar ini. Antara ganjaran dan faedah simkad tone excel.

Kredit kepada pemilik gambar ini. Antara ganjaran dan faedah simkad tone excel.

Kredit kepada pemilik gambar ini. Antara ganjaran dan faedah simkad tone excel.

Kredit kepada pemilik gambar ini. Antara ganjaran dan faedah simkad tone excel.
BESIDES BECOMING A USER @ MEMBER, YOU TAKE THE OPPORTUNITY TO EARN INCOME OR BECOMING A TELCO ENTREPRENEUR,  THESE ARE THE ADDITIONAL BENEFITS:  
No. 1. You can open or own up to 10 accounts under your own name.
No. 2  If you introduce to others this simcard and they joined under your name & ID, you will be rewarded by Tone Excel Management by giving you RM20 as a bonus appreciating you for your efforts.
No. 3. Top Up incentives - which means that as long as the members that you have referred to in this program continue using and topping up the simcard, Tone Excel Tune Talk will reward you with up to 26% top up incentives from the amounts of the network top up.

No. 4. Further appreciation is that there will be yearly bonuses - whereby every  1 person you referred to this program, you will be rewarded 5% bonus, for 2-4 persons, you will get 10%, sponsoring bonus, 5-9 persons you will get 15% of sponsoring bonus and 10 above, you will get 20% sponsoring bonus from the accumulated Monthly Commission which will be paid  on the 21st January every year. This amount is stated monthly in your ewallet. Nice or not? :-)
No. 5. Monthly Lucky Draw - for this year 2015, many cars to be won by those lucky persons. All are as shown in the web site www.toneexcel.com
No. 6. Chances to a FREE trip to oversea. For this year, the destinations are Trips To Bandung and Beijing.".

Bukan senan nak promote dan jual 4 simkad sekaligus weii...rezeki la nii..
Dah settle citer semua kat member ni kan...dia amik kira-kira 30 minit jer nak faham semua benda ni. Pastu dia tak banyak cakap. Sambil senyum dia minta saya 4 sim kad. Perghhhh....bila dia sebut dia nak 4 simkad. Apalagi. Excited giler saya bila ader yang nak amik terus 4 simkad. Bukan senang nak jual 4 simkad sekaligus woiii... Haaaa...itu la antara citer saya yang menarik sepanjang beberapa bulan lepas.




Nak promote 4 simkad sekaligus bukan senang wei...Alhamdulillah.

Untuk entri kali ini, saya juga ringan hati untuk berkongsikan jumlah insentif yang saya perolehi sehingga ke hari  tarikh ewallet saya itu dikemaskini, iaitu pada 28 Februari 2015. Tapi janji jangan gelak la yer sebab saya belum mencapai tahap yang terima beribu-ribu income dari biz simkad ni. Saya baru jer join dalam 4 bulan. Dan 90% aktiviti biz simkad ini saya kembangkan hanya melalui ONLINE sahaja. Belum berkesempatan membuat OFF LINE (SIRI JELAJAH) ke sana ke sini sebagaimana member lain kerana saya terikat dengan tugasan dan tanggungjawab sebagai IBU kepada anak-anak yang berusia 13 tahun & 1 tahun 4 bulan dan juga sebagai ISTERI. Walaupun demikian, saya tetap berpuas hati dan bersyukur kerana modal saya telah berbayar. Jom kita lihat apa yang saya dapat dari mula hingga sekarang ya.

Permulaan yang baik.



Ini akaun Utama saya. Saya telah up gradekan akaun utama saya ini menjadi Junior Centre (JC) pada 28 Januari 2015. Dengan menjadi JC, income saya bertambah la sikit kerana setiap level network saya mendapat pertambahan 1% dan yang paling best ialah saya boleh dapat akses ke semua level network berbanding hanya sebagai NM (normal member), saya hanya layak mendapat komisen top up sehingga Level 3 sahaja.



Akaun No. 2 saya menunjukkan insentif bulan Januari 2015 dan Februari 2015.



Akaun no.3 juga menunjukkan insentif untuk bulan Januari dan Februari 2015.






Saya juga menyimpan impian untuk berjaya di dalam biz simkad ini seperti ikon-ikon yang dikenali seperti #sifuMazelanAbas, #cikguIkram, #HamkaMarsaling, #ZamriNanyan dll. Namun benarlah kata orang "Tiada Jalan Pintas Untuk Berjaya". Tiada orang yang berniaga hari ini esok da jadi jutawan. Tiada bayi yang dilahirkan hari ini terus pandai berjalan. Kejayaan memang perlu dibina sebagaimana sebuah rumah yang juga perlu dibina dari pelbagai material. Saya memberikan peluang dan ruang kepada diri sendiri untuk mencapai satu jumlah yang boleh dibanggakan dalam tempoh 1 tahun. Saya masih ada sekurang-kurangnya 8 bulan dari sekarang. 


Akhir kata, saya tetap bersyukur kerana jika TOTAL insentif ketiga-tiga akaun saya dicampurkan kesemuanya, kos nurseri dan utiliti bil saya da lepas. Siapa nak bagi duit percuma walaupun 50 puluh sen? #TELCO mana yang kita guna dengan begitu setia walau bertahun-tahun lamanya sudi memberikan kita cash back dari top up kita sendiri? Tepuk Dada Tanya Poket Anda. Alhamdulillah sangat-sangat kerana saya bertemu jodoh dengan simkad Tune Talk Tone Excel . Jadi, jika ada di kalangan anda yang berkeinginan untuk tahu lebih lanjut mengenai peluang berbuat biz santai-santai dari rumah sahaja tanpa perlu meninggalkan atau berjauhan dengan anak-anak, jemputlah pm/whatsapp/telegram dan/atau call saya di 019 889 7200 atau luangkan sedikit masa beberapa minit untuk lawat web ini www.toneexcel.biz/596793 atau www.usahawantelco.com/rosefahmi untuk maklumat yang lebih lanjut. Anda mungkin akan bertemu peluang berniaga dari rumah yang sangat-sangat santai yang mungkin anda cari selama ini. Cubalah. 

Salam Muhibbah,
Rose Fahmi
JC Bintulu
Living Richer With Tone Excel